Hur får jag bort fläckar på marmor?

Vi förser dig med information om beprövade metoder för att ta du ska kunna ta hand om ditt marmorbord men vi tar ej ansvar för eventuella skador som kan orsakas. Allt sker på egen risk. 

Det finns olika sorters fläckar som kan uppstå på marmor men de vanligaste är matta fläckar från sura ämnen eller mörka missfärgningar från oljor eller vatten vid långvarig kontakt. Underlägg är alltid rekommenderat.

Oljefläckar på marmor
Oljor orsakar mörkare fläckar som jobbar sig in i stenen och är svåra att bli av med helt och hållet. Med tiden så torkar det dock sakta in och blir mindre synliga men försvinner sällan helt och hållet. Vid spill av oljor är det bra att man torkar så fort det går så att stenen suger åt sig så lite av oljan som möjligt. Tänk bland annat på att inte ställa en flaska med olivolja direkt på bordet då ofta kan vara lite oljiga i botten.

Vattenfläckar på marmor
Vatten kan också orsaka missfärgningar vid långvarig kontakt. Det är alltså inga problem att vatten kommer i kontakt med marmorn, det kan bli en mörkare fläck men den avdunstar tillslut. Vad som däremot bör undvikas är att låta exempelvis vattenglas som är fuktiga undertill stå på bordet i ett dygn eller längre.


​​​​


Stonefactory Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.