Hur behåller jag vattnet rent och klart i mitt spabad?

Nedan kommer några tips för att bibehålla en hög vattenkvalitet i ditt spabad.

1. Kontrollmät vattnet minst en gång i veckan, oftare vid behov. Lita inte bara på dina sinnen utan använd ett testset och kontrollera att värdena är okej eller om du måste justera något.

2. Dosera SpaBrom eller SpaKlor efter varje bad eller varje vecka och kontrollmät så att rekommenderade värden hålls konstant. SpaBrom och SpaKlor är effektiva och de mest beprövade desinficeringsmetoderna för spabad. SpaKlor har varit överlägset mest populärt men nuförtiden går många över till att använda SpaBrom då det har en del fördelar för just spabad.

3. Duscha före bad så reducerar du föroreningar i vattnet och det blir mycket enklare att sköta om.

4. Tvätta filter minst en gång i månaden, oftare vid behov. Spola rent filtret med trädgårdsslang och ställ det sedan i en hink med varmt vatten och Filtertvätt. Skölj noga efter 15 minuter. Det är praktiskt att alltid ha en extra uppsättning filter hemma att byta med. Filterpatronen ska bytas ut efter ett år. Att slarva med filtertvätt gör att vattnet snabbt blir dåligt och att det förbrukas mer SpaKlor eller SpaBrom.

5. Byt allt vatten var 3:e – 4.e månad om du badar cirka två gånger per vecka.

6. Använd Rörrengöring två gånger per år i samband med vattenbyte. Rörrengöring tar bort biofilm som bildas i rörsystemet. Genom att du använder rörrengöring regelbundet blir vattnet lättare att sköta om.

7. Använd påfyllningsfilter om du fyller vatten från egen brunn eller om du har hårt vatten. Om du har metaller som järn och liknande så ska du använda SuperFlock direkt när badet är uppfyllt med nytt vatten, innan du doserar SpaBrom eller SpaKlor. Lägg lite tid på att balansera in pH-värde och alkalinitet när du fyllt nytt vatten så kommer det att bli lättare att sköta om.

8. Se till att ozonatorn eller UV-C lampan är aktiv. Ozonator och UV-C lampa hjälper till att underhålla vattnet och gör det mera lättskött. Glöm inte bort att de måste bytas med 1 till 4 års mellanrum beroende på vilken modell du har.
Stonefactory Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.