Vad är natursten?

Natursten är en naturlig stenprodukt skuren från äkta stenblock. Natursten finns i olika former så som marmor, travertin, kalksten och granit. Hos Stonefactory.se hittar du ett brett sortiment av naturstensplattor men även naturstensmosaik.

Kalksten är något mjukare än marmor som är ett hårdare material. Bianco Carrara är en marmor som är väldigt tät och även ett hårt material varvid den är väldigt populär som golv, vägg och även i badrum. Den hårdaste naturstenen är granit.

Tänk på att natursten så som marmor, kalksten och skiffer är en naturlig produkt där varje sten och yta är helt unik. Porer, små repor och vener eller öppna kristallstrukturer ibland kallat marmorsocker är helt normalt för en natursten och visar på att det är en äkta vara. Detta gör även att man framhäver den genuina känslan av sten.

Fossiler och rester av musslor är även det helt normalt och bidrar till den naturliga patinan. Mindre repor försvinner med tiden med dagligt slitage även om den första repan alltid sticker i ögonen så blir det bättre med tiden med en naturlig patina och yta.
Stonefactory

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.