Vilka installationsmöjligheter finns det för en handdukstork?

Det finns fyra grundtyper när man ska koppla in en handdukstork:

1. Centralvärme (vatten)
Med centralvärme värms din handdukstork upp av vatten från husets centralvärmesystem. För inkopplingen behövs en ventil och du väljer själv mellan en NH-ventil eller ett ventilset. Ventilerna finns i flera ytor för att matcha din handdukstork. Centralvärme med en NH-ventil är perfekt om du ska ersätta en gammal radiator (element) på centralvärmesystemet. Centralvärme ger en skön och billig värme när husets värmesystem är igång vilket gör det till ett praktiskt och ekonomiskt val.

2. Eldrift (elpatron)
Alla våra handdukstorkar går att få med eldrift. Hand­duks­torken är då fylld med vätska och har en elpatron monterad. I vissa modeller värms handdukstorken upp av en in­vändig värmekabel (s.k. "Dry electric") och då behövs ingen elpatron (se nedan). Väljer du eldrift levereras handdukstorken klar för elektrikern att installera. Elpatronen sitter som standard på höger sida, men du kan kostnadsfritt få den på vänster sida. För att justera värmen ställer du steglöst in el­patronen med vredet. Dold anslutning är standard vilket ger ett snyggt montage utan synliga kablar. Med eldrift får du snabb värme när du vill. Det krävs ingen rördragning för vatten, utan bara för elen.

3. Eldrift (värmekabel)
Precis som eldrift med elpatron ger det här alterna­tivet snabb värme när du vill. Skillnaden är att man inte behöver kompletteras med en separat elpatron. Istället värms handdukstorken upp av en värmekabel inuti handdukstorken. På så vis är det ett lite enklare alternativ som är färdigt att koppla in dolt eller med sladd och stickpropp till ett vanligt uttag. Det betyder också att de här modellerna har lägre effekt, lägre energiförbrukning och oftast lägre pris.

4.Kombidrift (el och vatten)
Kombidrift kombinerar el och vatten. Här behövs en elpatron och en ventil. Med kombidrift får du effektiv värme när husets centralvärmesystem är igång. När systemet sedan stängs av startar du eldriften och kan på så sätt få varma och torra handdukar även under sommarhalvåret.
Stonefactory

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.